JAIIB & CAIIBText Books by IIBF

JAIIB Books by IIBF


CAIIB Books by IIBF



CAIIB BFM Test Quiz Module A Set 1 (161-180) | CAIIB materials for December 2016

Leave a Comment
CAIIB BFM Test Quiz Module A Set 1 (161-180) | CAIIB materials for December 2016


CAIIB BFM MODULE A SET 1


161 A factor would finance generally _________% of the invoice value, while forfaiting could be done for full value of invoice.

a) 25-50                b) 50-75                c) 75-80                d) 80-100



162 For making payment of an import bill, the importer has to apply to authorised dealer in form _________.

a) Al       b) A2     c) A3      d) A4



163 The remittance against imports should be completed not later than_________ months from the date of shipment

a) One                  b) Two                  c) Three               d) Six



164 Advance remittance for imports can be allowed up to USD _________, without insisting on guarantee of an international bank.

a) 1000                  b) 5000                 c) 10,000              d) 1,00,000



165 In case of advance remittances for commodities, physical imports should be made with in _________months.

a) Twelve            b) Six     c) Three               d) One



166 As an evidence of having made the imports, the importer has to submit _________duly approved by customer, to the AD.

a) XOS                   b) BEF   c) ETX    d) Bill of entry



167 _________credit is credit directly extended by the overseas supplier of goods to the importer.

a) Buyer               b) Trade               c) Supplier           d) Export



168 As per RBI guidelines, any credit up to a period of less than three years is called _________credit, while credits for three years and more are called ECB.

a) Trade               b) Buyer               c) Supplier           d) Export



169 . Banks can approve, proposals for availing buyer's credit for a period with maturity up to_________ for import of all items permissible under the Exim Policy, up to USD 20 million per import transaction.

a) One month    b) Three month                 c) Six month      d) One year



170 Shipment of goods being delayed due to strike by port staff will be categorized as_________ risk.

a) Country           b) Operational                   c) Seller                d) Systematic



171 Movement in price of home currency vis a vis the currency of invoice, would lead to_________ risk.

a) Price                 b) Interest         c) Exchange        d) Market



172 Political uncertainty in a country, leading to fall of the incumbent government, would be a_________ risk for its trade partners.

a) Systematic     b) Systemic        c) Country           d) Settlement



173 ECGC was established with the primary goal to support and strengthen the _________promotion drive in India.

a) Import             b) Export             c) Credit



174 Political Risks covered under specific policies, include Imposition of restrictions on remittance by the _________in buyers' country.

a) Bank                 b) Government               c) Both of the above       d) None of the above



175 Small exporters policy is issued for a period of_________ months.

a) 6 month          b) 12 month       c) 15 month        d) 3 month



176 An exporter is exposed to credit risk, if the _________does not honour the payment of the bill.

a) Buyer               b) Bank                 c) Both of above               d) None of the above



177 A last minute delay in the shipping the goods due to strike by port staff, leads to_________ risk in international trade.

a) Operational   b) Counter party              c) Shipping          d) Systematic


178 Political _________could lead to country risk for the buyer and sellers in international trade.

a) Situation         b) Stability           c) Instability        d) Both a & b


179 ECGC policies are covered under insurance guidelines issued by _________

a) RBI    b) FEMA               c) DGFT                                d) IRDA


180 Defaults Under ECGC financial guarantees to banks is to be filed within _________ months from the due date of advance.

a)3           b) 12      c) 4          d) 6



Answers to Above Questions:-

161
C
165
B
169
D
173
B
177
C
162
A
166
D
170
B
174
B
178
D
163
D
167
C
171
C
175
B
179
D
164
D
168
A
172
C
176
A
180
C


0 comments:

Post a comment