JAIIB & CAIIBText Books by IIBF

JAIIB Books by IIBF


CAIIB Books by IIBF



CAIIB BFM Test Quiz Module A Set 1 (181-200) | CAIIB materials for December 2016

Leave a Comment
CAIIB BFM Test Quiz Module A Set 1 (181-200) | CAIIB materials for December 2016


CAIIB BFM MODULE A SET -1



181 ECGC country risk classification is a __________ fold classification.
a) Three               b) Five                  c) Twelve             d) Seven


182 For business visits, foreign exchange not exceeding USD __________ can be released to a person, for each visit, irrespective of the period of stay.
a) 25,000              b) 10,000              c) 1,00,000           d) 5000


183 RFCD accounts can be opened by __________ Indians.
a) Non — Resident          b) Resident         c) Any one of the above               d) None of the above


184 The NTP allowed for all bills in foreign currencies is generally __________ days.
a) 30      b) 21      c) 10       d) 25


185 As per FEDAI rules, banks shall undertake business only through __________exchange brokers.
a) Regular            b) Nominated    c) Accredited     d) Any of the above


186 Import bills should be crystallized on the __________ day, if not paid by the date.
a) 30      b) 10      c) 21       d) 7


187 Export bills should be generally crystallized on the __________ day from the due date/notional due date.
a) 30      b) 10      c) 21       d) 7


188 Overdue forward contracts should be automatically cancelled on the  __________ working day, from the due date of contract.
a) 2nd   b) 5th    c) 7th     d) 10th


189 ECBs can be availed under __________ Route or approval Route.
a) Automatic      b) Approval        c) Automatic or approval              d) None of the above


190 The administrative costs involved in issuing the ADRs are borne by the __________, in case of sponsored ADRs.
a) Client               b) ADR itself       c) Issuing company          d) Subscribing company



191   Payment in rupees for purchase of foreign exchange may be done in cash, if the rupee equivalent is not more than Rs. __________
a) 10,000              b) 1,00,000          c) 25,000              d) 50,000



192 The term, Foreign Exchange is used, to denote foreign currency, as well as the Exchange of one currency.


193 Banks permitted to deal in foreign exchange are called Authorized 
persons.


194 Risk is an Unforeseen event.


195 The value of Derivatives are derived from its underlying exposures,.


196 Settlement risk arises due to the absence of a single global clearing house.


197 Liquidity risk can be managed by practicing proper control of mismatches.


198 Country risk is a dynamic risk and can be controlled by fixing country limit.


199 Sovereign risk can be managed by suitable disclaimer clauses in the documentation and also by subjecting such sovereign entities to third country jurisdiction.


200 Operational risk can be controlled by putting in place state of art systems, specified contingency plans.



Answers to Above Questions:-


181
D
185
C
189
A




182
A
186
B
190
C




183
B
187
A
191
D




184
D
188
C








0 comments:

Post a comment